دکتر علیرضا امیدوند / زندگی، فناوری و فراتر از آن
موفقیت، کنترل ذهن، مثبت‌اندیشی، ایده, فکر

دست‌یابی به موفقیت کار ساده‌ای نیست و برای رسیدن به آن در هر زمینه‌ای باید اراده‌ای قوی داشت، براساس یک برنامه‌ریزی دقیق عمل کرد و با پشتکار پیش رفت. گذشته از این‌ها، رسیدن به موفقیت تنها در صورتی امکان‌‌پذیر خواهد بود که ذهن در راستای رسیدن به هدف خودآگاهی داشته باشد. این جمله را بسیار شنیده‌اید که می‌گویند؛ «موفقیت ابتدا از ذهن شما شروع می‌شود.» اگر به این جمله باور دارید، با ما همراه باشید و با خواندن این مطلب، ذهن‌تان را درباره‌ی اهداف و تصمیماتی که در سر دارید، آماده کنید.

بعد از آمادگی ذهن، راه برای ساختن مسیر و گام برداشتن در جهت کسب موفقیت هموارتر می‌شود. «می مک کارتی»، یکی از معروف‌ترین نویسنده‌های حوزه موفقیت، ۶ مرحله را برای آمادگی ذهن و در نتیجه رسیدن به موفقیت توصیه می‌کند. طی کردن این مراحل نیاز به تخصص و یا امکانات آن‌چنانی ندارد. وقت زیادی هم از شما نمی‌گیرد. بر اساس توصیه مک کارتی اگر روزانه ۲۰ دقیقه برای انجام این مراحل ۶ گانه وقت صرف کنیم، رسیدن به موفقیت آسان‌تر خواهد شد، چون ذهن حصول موفقیت را باور خواهد کرد.

گام ۱. نیاز به فضایی آرام برای انجام تمرینات دارید

در اولین گام باید فضایی را برای خودتان فراهم کنید که بتوانید به آرامی و فارغ از هرگونه استرس، به هدفی که در سر دارید، فکر کنید. بهتر است به یکی از آرام‌ترین اتاق‌های خانه، کتابخانه، جایی که اغلب برای رفع خستگی به آنجا می‌روید و یا هر فضای دیگری که به شما آرامش می‌دهد، بروید. یک کاغذ و قلم همراه داشته باشید تا آن چه به ذهن‌تان می‌رسد را یادداشت کنید. برای این کار از تلفن همراه‌تان استفاده نکنید، چون نوشتن روی کاغذ آرامشی دارد که سیستم عامل تلفن همراه‌تان نمی‌تواند آن را فراهم کند. برای خودتان یک نوشیدنی گرم مورد علاقه را بریزید و اگر تمایل دارید به یک موسیقی آرام با صدای کم (به شرط آن که مانع تمرکز شما نشود) گوش کنید. لباس راحت بپوشید. در واقع در این مرحله لازم است برای فراهم‌کردن یک فضای آرام تمام تلاش‌تان را بکنید.

گام ۲. مطالبی با موضوع موفقیت بخوانید

در این مرحله، ۵ دقیقه فرصت دارید که متن‌های مثبت و انگیزشی بخوانید. برای مثال ۵ دقیقه سرگذشت افراد موفق را بخوانید یا فیلم و عکس‌های مرتبط با این حوزه را تماشا کنید. در واقع، در این ۵ دقیقه شما فقط درباره افرادی فکر می‌کنید که آرزو دارید مثل آن‌ها باشید و راه‌شان را ادامه دهید. این مرحله به‌مرور زمان به ذهن‌تان کمک می‌کند تا موفقیت شما را در زمینه‌ی مورد نظرتان باور کند.

گام ۳. فهرستی تهیه کنید از چیزهایی که به‌خاطر داشتن آن‌ها در زندگی‌تان شکرگزار هستید

دست به قلم شوید و هر چیزی را که به خاطر داشتن آن شکرگزار خداوند هستید، روی کاغذ بنویسید. منظورمان همه‌ی چیزهای مثبتی است که به شما احساس رضایت می‌دهد و خودتان را به خاطر داشتن آن تحسین می‌کنید. به هیچ وجه کار سختی نیست، کافی است کمی حواس‌تان را جمع، اطراف‌تان را نگاه کنید و با خودتان روراست باشید. چیزهایی مانند سلامتی، تحصیلات، خانواده، روابط دوستانه، شغل، مهارت‌ها، توانایی‌ها و بسیاری دیگر از این قبیل موارد می‌توانند در این مرحله ذکر شوند؛ حتا داشتن دست‌خط خوب یا خاطره‌ی یک سفر به‌یادماندنی می‌تواند در این مرحله یاری‌تان کند. شاید این گام در روزهای اول کمی سخت به نظر می‌رسد، اما در روزهای بعدی با تکرار تمرینات آسان‌تر و لذت‌بخش‌تر خواهد شد.

در ضمن، این گام برای برقراری ارتباطی مثبت با کاینات و امیدواری به افزایش موفقیت‌ها، منجر به قدردانی بیش‌تر خواهد شد.

گام ۴. فهرستی را که تهیه کرده‌اید، با صدای بلند بخوانید

برای بیدار شدن ضمیر ناخودآگاه خود لازم است فهرستی را که در گام سوم نوشته‌اید، با صدای بلند برای خودتان بخوانید. امکان دارد در ابتدا این کار خنده‌دار به‌نظر برسد، اما در بلندمدت تکرار آن روی ضمیر ناخودآگاه‌تان تاثیر مثبت می‌گذارد. حس مثبت، شور و شعفی که در دل‌تان ایجاد می‌شود فوق‌العاده است. این کار مصداق همان مثل معروف است که می‌گوید؛ «شکر نعمت، نعمت‌ات افزون کند.»

گام ۵. خودتان را در لحظه‌ای تصور کنید که به موفقیت رسیده‌اید

در این گام چشم‌هایتان را ببندید و برای ۵ دقیقه خودتان را در زمانی تصور کنید که به موفقیت رسیده‌اید. همه جزییات را همان گونه در رویاهایتان دارید در خاطر بیاورید. خوشحالی‌تان را تصور کنید. ببینید در آن لحظه چه احساسی دارید و حال خوب‌تان را با چه کسی شریک می‌شوید. در آن لحظه به چه چیزی فکر می‌کنید. چه کسی در کنارتان است. ببینید که این موفقیت شما، بیش‌تر چه کسانی را خوشحال می‌کند. حتا به لباسی که برای پوشیدن در آن روز در نظر گرفته‌اید هم فکر کنید …

در این ۵ دقیقه باید بکوشید تا کسب موفقیت را برای خودتان عینی‌سازی کنید. بدون هیچ شک و تردیدی خودتان را لایق موفقیت بدانید و باور کنید که نرسیدن به نتیجه‌ای که خواستار آن هستید، محال است. خودتان را پیروز مطلق این میدان تصور کنید. تکرار این مرحله به مرور زمان ذهن را به این باور می‌رساند که امکان ندارد شما چیزی را بخواهید و به آن نرسید؛ این یعنی همان آمادگی و باور ذهنی.

گام ۶. سکان کشتی را به دست ذهن ناخودآگاه خود بسپارید

شما ۲۰ دقیقه برای انجام تمرینات ذهنی وقت صرف کرده‌اید. اکنون زمان آن است که بلند شوید و به زندگی روزانه‌ی خود برسید. طبق روال هر روزه عمل کنید. همان کارهایی را که باید انجام دهید، انجام بدهید. ذهن ناخودآگاه‌تان با انجام این تمرینات به صورت خودکار فعال شده و به‌زودی ایده‌ها و راهکارهایی برای رسیدن به موفقیت سر راه‌تان قرار می‌دهد. در واقع شما به احساس غریزی برای حصول موفقیت که امری اکتسابی است، دست یافته‌اید. با بیدار شدن و جان گرفتن این حس غریزی به شما الهام می‌شود که چه باید بکنید و چه کاری درست است. چه راه حلی برای نزدیک شدن شما به هدف‌تان وجود دارد و چه مواردی شما را از آن دور می‌کند.

مک کارتی در این فرضیه نشان می‌دهد که با انجام ۶ مرحله‌ی ساده می‌توان به موفقیت رسید. حالا شما این ۶ مرحله را می‌دانید. کافی‌ست تصمیم بگیرید و برای رسیدن به موفقیت، روزانه ۲۰ دقیقه زمان صرف کنید.

مطالب مرتبط

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *